Standard kutunun bütün kapakları aynı boydadır. Dış kapakları kutunun ortasında birleşir. İç kapakları arasında kalan mesafe, kutu boy- en orantısına bağlı olarak değişir. Pek cok ürünün ambalajı olurlar. Ürünün tabanlarda daha iyi korunması istenirse kutu kapakları arasında kalan bosluğa ölçüye uygun bir parça yerleştirilir. Bu yöntem özellikle birden fazla dalgadan üretilen ve birçok ürünün paketlendiği kutularda kutu tabanında oluşan kademe farkını ortadan kaldırmak için kullanılır. Böyle durumlarda daha az ekonomik olan 204 nolu kutu da kullanılabilir.
Standard kutudan farkı tüm kapak boylarının belirlenen ölçülerde uzun tutularak, dış kapakların üstüste bindirilmesidir. En kapakları arasındaki boşluğu, üretim ve kullanım açısından ekonomik hale getirmenin bir başka yolu olan bu çözüm, genellikle ağır ürünlerin ambalajı olarak kullanılır. Aksi halde kutu tabanı yere paralel gelmeyeceği için istifte problem yaratır. Bu tiplerin kapakları genellikle tel dikişle kapatılır.
Kutu dış kapaklarının tam olarak üstüste bindirildiği bu tip, çökmeye dayanıklıdır. Genellikle en ölçüsü dar olan ve yan yüzü üstüne istiflenen kutular, başlarda oluşan mukavva katı nedeniyle istife dirençlidir.
Kalıplı veya standard olarak üretilen bu tavalar, düz şekilde sevk edilirler. Kurulduktan sonra köşeleri kullanıcı firma tarafından yapıştırılır veya dikilir. Ülkemizde yaygın olarak kesme çiçek ambalajı olarak kullanılır.
İki tane 0200 kodlu tek taraftan kapaklı kutunun ağızları yüzyüze gelecek şekilde biribiri üzerine geçmesi ile oluşur. Genellikle iç ve dış kutu farklı oluklu mukavvalardan üretilir. Yan duvarlarda çift kat mukavva kalınlığı olması kutunun dayanıklı olmasını sağlar. Özellikle narenciye ambalajı olarak kullanılan bu tiplerde, kutunun çökme değeri, iklim koşulları, istifte bekleme, sevkiyat gibi dış etkenlere bağlı olarak azaldığından, iç kutular çift dalga, hatta bazı yüzlerde çeşitli yardımcı malzemeler kullanılarak neme dayanıklı olarak üretilirler. Dış kutular ise liner'da genellikle beyaz veya mermerli kağıtlar kullanılarak çarpıcı baskılarla üretilirler. Özellikle geniş yüzeylere yapılan baskıların neden olduğu yüzey ezilme değeri kaybı, bu kutu türünde azalmaktadır.
Genellikle otomatik dolum makinalarında kapatılan bu kutu, cok amaçlıdır. Dayaniklı tuketim mallarından ete kadar pek çok ürünü paketler. Üstüste istife dayanıklıdır.
Kalıplı kutu çeşitlerinden olan bu tava, diğer tiplerle birlikte kapalı olarak kullanıldığı gibi, otomatik dolumun sözkonusu olmadığı hallerde, kullanıcı tarafından elle katlanarak kurulan, teleskopik olarak kullanıldığında son derece dayanıklı bir ambalajdır. Genellikle şişe, kavanoz vb. ürünler için kullanılan tava; havalandırma ve tutamak yerleri eklenerek kiraz vb. meyvelerin ambalajı olarak kullanılır.